Vihersisustus vähentää stressiä!

Suomalaisten pitkittyneet sairaslomat ovat kasvussa ja yhä useammin perusteena on erilaiset mielenterveyden häiriöt. Kelan tutkimusblogissa (linkki) kerrotaan, että jos tämä trendi ei saa laskusuhdannetta, kohta kakkoseksi jää jopa tuki- ja liikuntaelinten aiheuttamat sairauspoissaolot. Tutkimusblogissa painotetaan, kuinka hyvän mielenterveyden varjelemiseen ja psyykkiseen työkykyyn on suomalaisessa työelämässä kiinnitettävä entistä parempaa huomiota.

Tiesitkö, että vihersisustamisella on merkittäviä vaikutuksia keskittymiskykyyn ja stressin hallintaan? Tämä ei ole mikään vihersisustajan väite vaan lukuisten tutkimusten kiistaton tulos. Viherkasvit todellakin vaikuttavat meihin ihmisiin ja edesauttavat monella tapaa terveyttämme. Tutkimusten mukaan huonekasvit lisäävät työtehoa, puhdistavat ilmaa ja vähentävät sairaspoissaoloja työpaikoilla.

Tuoreessa tutkimuksessa (lähde) seurattiin kahta suurta toimistoa Isossa-Britanniassa ja Hollannissa. Huonekasvien tuominen toimistoon kasvatti työtehoa vain kolmen kuukauden aikana kokonaiset 15 prosenttia! Vihreä työympäristö kasvatti johdonmukaisesti työntekijöiden yleistä työtyytyväisyyttä ja keskittymiskykyä.

Vaikka vihersisustaminen on aina investointi, näiden tutkimustulosten varjolla voimme varmasti todeta, että tämä investointi maksaa itsensä takaisin hyvinkin nopeasti. Sairauspoissaolojen eteen kehitetään jatkuvasti ennalta ehkäiseviä menetelmiä ja työkaluja yritysten käyttöön. Vihersisustaminen on yksi näistä ennalta ehkäisevistä työkaluista, jota jokaisen yrityksen kannattaa hyödyntää toimitiloissaan.

Me toteutamme vihersisustuksia asiakkaan toiveiden pohjalta. Viherkasveilla saadaan aikaan näyttäviä ja reheviä, mutta myös hillittyjä ja moderneja lopputuloksia. Kumpi tyyli sopisi teille?

Share This