Viherkasvien huolto ammattilaiselle vai assarille?

Kuuluuko mielestäsi viherkasvien huolto assarille vai viherhuoltajalle? Varmasti arvaatkin, kumpaa me ammattitaitoisena vihersisustuksen toimijana puollamme. Haluamme kuitenkin avata aihetta, miksi mielestämme viherkasvien huolto tulisi tapahtua ammattilaisen tekemänä.

Viherkasvin elinkaari riippuu täysin siitä, miten tilat, olosuhteet ja viherkasvin vaatima hoiva toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla. Jos viherkasvia hoidetaan väärin, sen elinkaari voi jäädä vain muutaman viikon mittaiseksi. Jotta viherkasvi pysyy vehreänä vuoden ympäri, sen hoitamiseen kannattaa valita ammattilainen, joka tuntee viherkasvit kuin omat taskunsa.

Viherkasvien huoltoon kuuluu paljon muutakin kuin kastelukannukierros. Tässä muutama muu hoitotoimenpide, joita viherhuoltajamme työssään kastelun lisäksi tekevät:

  • Tietyin väliajoin tapahtuva lannoitus
  • Kasveja täytyy joskus tukea, leikata ja perata
  • Mullan lisääminen ruukkuun
  • Kasvien puhdistaminen pölystä
  • Tuholaisia torjuvat toimenpiteet
  • Kasvien ja ruukkujen uusinnan kartoittaminen ja ehdotus

Viherhuoltajamme käyvät huoltamassa viherkasvit säännöllisin väliajoin hoitosuunnitelman mukaisesti. Assarin muut työt saattavat viedä mennessään, jolloin viherkasvien huolto harvemmin on hänellä prioriteettina numero yksi. Koska elinvoimainen kasvi kaipaa rakkautta ja huolenpitoa, on paras vaihtoehto nimetä sen huoltajaksi viherkasvien ammattilainen.

Kaipaavatko teidän viherkasvit ammattilaisen huoltoa tai kenties koko vihersisustus uuden ilmeen? Ota yhteyttä, autamme mielellämme. Pääset yhteystietoihin tästä.

Share This