Valikoi viherkasvit oikein toimistoon

Viherkasveja teidän toimistoon? Hyvä päätös!

Tiesitkö, että viherkasveilla on merkittäviä terveysvaikutuksia? Nasa on tutkinut jo pitkään viherkasvien vaikutusta ihmisiin ja on kiistatonta, että työtilat, joissa on viherkasveja, vaikuttaa ihmisiin ja ilman laatuun positiivisella tavalla. Ei ole ihme, että vihersisustus on tällä hetkellä trendi myös yritysten tiloissa. Teemme usein vihersisustusta toimistoihin ja olemme kuulleet HR-henkilöiltä, että viherkasveilla on todella merkittävä vaikutus toimistotiloissa.

Suosittelemme lämpimästi viherkasveja toimistotiloihin. Usko pois, merkitys on suuri! Olipa sinulla minkälainen työtila tahansa, vihersisustuksella saadaan toimistosta viihtyisä. Tässä blogissa saat viisi tehokasta vinkkiä toimiston vihersisustuksen suunnitteluun ja kasvien valintaan.

  1. Vilkaise etikettiä ennen ostopäätöstä

Kauniita trooppisia kasveja on paljon saatavilla. Niiden kauneuden takia helposti unohtuu tarkistaa etiketin suositus niiden kasvuolosuhteista ja hoidon tarpeesta. Viherkasvin elinkaari voi jäädä varsin lyhyeksi, jos sen olosuhteet ja hoito eivät vastaa sen oikeita tarpeita. Meillä ammattilaisilla on vankka tuntemus siitä, mitä viherkasveja toimistoon kannattaa hankkia ja millaisen hoitosuunnitelman kasvi vaatii.

  1. Tarkista kasvin kunto!

Me vihersisustuksen ammattilaiset emme osta vihersisustukseen käyttämiämme kasveja marketeista. Ne valitaan suoraan maahantuojan valikoimista ja jokaisen viherkasvin kunnon tarkistaa ammattilainen. Emme neuvottele laadusta ja siksi olemmekin usein vaatineet vähääkään tautien merkkejä näyttävän kasvin tilalle uuden. Viherkasvit ovat herkkiä, joten on tärkeää tarkistaa viherkasvin kunto ennen ostopäätöstä. Tarkista mm. lehtien kunto, kasvin asento, mullan ravinteikkuus ja ruukun istuvuus kasville.

  1. Työtilan valoisuus

Tarkista viherkasvin hoito-ohjeista sen valon tarve ja ota se huomioon työtilassasi. Onko kasville otollisin paikka lattialla, ikkunalaudalla tai vaikka seinällä? Valoa vaativia viherkasveja on hyvä säännöllisesti käännellä, jotta viherkasvi saa tasapuolisesti valoa. On myös tärkeää huomata, ettei viherkasvin ole hyvä olla suorassa auringon paahteessa. 

  1. Kasvien muodot

Huomioi sisustaessa viherkasvien muoto. Älä käytä samassa tilassa liikaa saman muotoisia kasveja, koska ne eivät erotu toisistaan. Toisin kuin tavallisessa sisustussuunnittelussa, vihersisustamisesta tekee hauskaa pieni irrottelu. Meillä vihersisustajilla on koulutus ja ammattitaito valita työtilaan eri muotoisia ja näköisiä kasveja, jotka erilaisuudestaan huolimatta muodostavat tyylikkään kokonaisuuden.

  1. Ruukun valinta

Ruukun valintaan vaikuttaa viherkasvin koko ja laji. Viherkasvia ei kannata koskaan jättää sen suojapurkkiin vaan istuttaa uuteen erilliseen ruukkuun. Ruukun valinnalla tuetaan tilan muuta sisustusta esimerkiksi värein tai muodoin.

Nyt sinulla on viisi vihersisustajan tärkeää ohjetta hallussasi. Näillä ohjeilla pääset toimiston vihersisustamisen suunnittelussa jo hyvin pitkälle. Jos kaipaat kuitenkin ammattilaisen hoitamaan toimiston vihersisustuksen, autamme enemmän kuin mielellämme. Nappaa yhteystiedot osoitteesta https://www.viherhulina.fi/yhteystiedot/ Teemme vihersisustuksia ympäri Suomea. Meiltä saat vihersisustuksen lisäksi myös viherkasvien huoltopalvelut.

Kaunista joulukuun alkua sinulle ja koko työyhteisöllesi!

Share This