Tunnistatko nämä 10 kasvia?

Tässä muutama mielenkiintoinen kasvilaji, joiden nimet eivät välttämättä ole sinulle tuttuja. Kuinka monta viherkasvia tunnistat listalta?

  1. Häntämaksaruoho

Paljon valoa vaativa häntämaksaruoho pääsee parhaiten oikeuksiinsa amppelissa, ikkunalaudalla tai valoisalla kirjahyllyllä. Versot voivat kasvaa jopa metrin mittaisiksi.

  1. Apinanhäntä

Apinanhäntä vaatii valoisan paikan ja paljon raitista ilmaa. Pöyhkeän karvainen apinanhäntä kukkii keväisin kauniita oransseja, vaaleanpunaisia ja punaisia kukkia.

  1. Palmuvehka

Oletko hajamielinen kasviharrastaja? Palmuvehka on sinua verten! Vähemmän valoa ja kastelua vaativa palmuvehka on myös vastustuskykyinen monelle tuholaiselle. Kasvi voi kasvaa jopa 60cm korkuiseksi.

  1. Helmivillakko

Helmivillakko on vähän kastelua vaativa koristeellinen mehikasvi, jonka helminauhaa muistuttavat versot voivat kasvaa jopa 90cm pituisiksi. Helppohoitoinen Helmivillakko viihtyy valoisalla paikalla.

  1. Kilpipiilea

Kilpipiilea on viherpeukalon löytö! Helppohoitoinen Kilpipiilea herää eloon korkeassa ilmankosteudessa. Se tykkää valosta, mutta ei suorasta auringon paahteesta.

  1. Kumiviikuna

Helppohoitoinen ja jopa 3 metrin korkuiseksi kasvava Kumiviikuna sopii monenlaisiin oloihin ja pärjää hajavalossa. Koirille ja kissoille sen lehdet ovat nieltynä myrkyllisiä.

  1. Jättipeikonlehti

Tyhjän nurkan täyttävä Jättipeikonlehti pärjää vähällä hoidolla. Varaa sille kuitenkin sopivasti tilaa, koska se kasvaa melko nopeasti.

  1. Kultaköynnös

Sinnikäs ja vähän valoa kaipaava Kultaköynnös on myös hajamielisen hoitajan suosikki, koska se virkoaa nopeasti, jos pääsee nuukahtamaan. Kultaköynnös myös puhdistaa tehokkaasti ilmaa maaleista ja huonekaluista vapautuvista haitallisista aineista.

  1. Unelma

Hän ei ole hajamielisen hoitajan Unelma, mutta kaunis sulkamaisilla oksillaan. Tämä rakkautta ja huolenpitoa vaativa unelma, niin oudolta kuin se kuulostaa, on sukua ruokaparsalle.

  1. Lyyraviikuna

Huomiota osakseen keräävä jättimäinen Lyyraviikuna on pikemminkin puu kuin kasvi. Säännöllisesti isompaan ruukkuun siirrettynä se voi kasvaa jopa 3 metrin korkuiseksi.

Kaipaatteko teidän työpaikalle jotakin normaalista poikkeavaa? Suunnitellaanko yhdessä teille vähän eksoottisempi vihersisustus?

Share This